budak budak wangi

Thursday, February 24, 2011

29 Word of the day : RENDAH DIRI




.rendah diri...humble...down to earth.



word yang berlegar-legar di fikiran ku....
(sangat formal bahasa ku hari ni...PELIK!)

apa tu rendah diri???

rendah diri itu bukan camni...

"hui A, ko dapat berapa exam hari tu???"

"hoik B, aku dapat 98 peratus JE...ko???"

"what theeeeee.......... =.= " 

 or bukan jugak macam ni....

"aku xla mao menunjuk-nunjuk...apa la sangat dapat sambung belajar di BLABLABLA university tu....jauh lagi dari rumah...tapi apa boleh buat...dah dapat kat BLABLABLA university tu....terima ja la kan..."

"owh~~~~~~~~ =.=;;;;"

hoh~ sangat x berkenan ngan perangai macam tu...
hidup biar la merendah diri...
baru ar orang lain pun suka...
senang berkawan ngan kita....
x gitu???

tapi kalau merendah diri tu biar la berpadah....jangan ar TERLALU merendah diri yang memang dah rendah tu...
(eh! macam mengutuk diri sendiri.... =.=)

jangan ar macam ni k...

"eee...aku ni BODOH la....tolong la bagi aku tunjuk ajar k...aku BODOH sangat...."

apakah???
duh~ itu bukan rendah diri la NGEK!
 xda orang BODOH di dunia ni...yang ada cuma orang MALAS!!
(petikan dari lecturer consumer behavior ku yang cantik manis)


..okay..
lagi sekali, hidup biar rendah diri...
rendah diri itu cool...
rendah diri itu jugak wangi...
so sesiapa yang rendah diri itu memang WANGI la...
tidak boleh dinafikan lagi....

so, x payah riak sangat coz orang x suka ar camtu kan...
orang rasa macam mao baling2 batu kat muka ada ar...
xpun hentak2 muka tu ngan selipar...
haiyaaaakkkk.....

hehehe....
renung-renungkan dan selamat beramal....
assalammualaikum....

(jalan selowww selowww)



Tuesday, February 15, 2011

0 MAULIDUR RASUL

 

salam maulidur rasul semua...
jom kita banyak kan selawat ke atas Nabi Muhammad S.a.w
and renungkan kembali perjuangan Baginda.




uFaa

 

Nabi Muhammad


^___^
Originally created by CIK WANGI