budak budak wangi

Thursday, February 24, 2011

29 Word of the day : RENDAH DIRI




.rendah diri...humble...down to earth.



word yang berlegar-legar di fikiran ku....
(sangat formal bahasa ku hari ni...PELIK!)

apa tu rendah diri???

rendah diri itu bukan camni...

"hui A, ko dapat berapa exam hari tu???"

"hoik B, aku dapat 98 peratus JE...ko???"

"what theeeeee.......... =.= " 

 or bukan jugak macam ni....

"aku xla mao menunjuk-nunjuk...apa la sangat dapat sambung belajar di BLABLABLA university tu....jauh lagi dari rumah...tapi apa boleh buat...dah dapat kat BLABLABLA university tu....terima ja la kan..."

"owh~~~~~~~~ =.=;;;;"

hoh~ sangat x berkenan ngan perangai macam tu...
hidup biar la merendah diri...
baru ar orang lain pun suka...
senang berkawan ngan kita....
x gitu???

tapi kalau merendah diri tu biar la berpadah....jangan ar TERLALU merendah diri yang memang dah rendah tu...
(eh! macam mengutuk diri sendiri.... =.=)

jangan ar macam ni k...

"eee...aku ni BODOH la....tolong la bagi aku tunjuk ajar k...aku BODOH sangat...."

apakah???
duh~ itu bukan rendah diri la NGEK!
 xda orang BODOH di dunia ni...yang ada cuma orang MALAS!!
(petikan dari lecturer consumer behavior ku yang cantik manis)


..okay..
lagi sekali, hidup biar rendah diri...
rendah diri itu cool...
rendah diri itu jugak wangi...
so sesiapa yang rendah diri itu memang WANGI la...
tidak boleh dinafikan lagi....

so, x payah riak sangat coz orang x suka ar camtu kan...
orang rasa macam mao baling2 batu kat muka ada ar...
xpun hentak2 muka tu ngan selipar...
haiyaaaakkkk.....

hehehe....
renung-renungkan dan selamat beramal....
assalammualaikum....

(jalan selowww selowww)



29 pengomen yang wangi:

ROROI said...

sy stuju!! tp sy ni tggi..cane ye nak mrendahkan diri ni? hehehehehehe

Diary of Mine said...

husna: apa yg cute? haha

Diary of Mine said...

roroi: so kmu sorg yg tinggi diri!! :D

Zinedine Zaiddin said...

Xde orang bodoh, yang ada cuma orang malas..hahaa best2.

:)

Diary of Mine said...

Zinedine Zaiddin: kan?? :P

noazhatori said...

nice post - http://noazhatori.blogspot.com was here...

Bobo said...

hahaha..aku tinggi cuma aku ske rendah diri dgn membongkok kan bdn..tp best laaa entry dlm dua2 blog ni...=)

Bobo said...

hahaha..aku tinggi cuma aku ske rendah diri dgn membongkok kan bdn..tp best laaa entry dlm dua2 blog ni...=)

Diary of Mine said...

noazhatori: done... :)

Diary of Mine said...

YAtiE AlsAiD: hehehehe.. kan.. :P

Diary of Mine said...

Bobo: thanx!! :) tp jalan tu jgn bongkok sgt... nnti bongkak lak... (eh! xda kena mngena lngsg)

Abuya Hayat said...

tinggi saya 169 cm jer.... <- bole consider merendah diri jugak ker nier.... hahaha.... XD

apisv2 said...

salam..
mengunjungi rakan2 blog:)
salam perkenalan

blog apisv2

Diary of Mine said...

Abuya Hayat: ahahahha... tinggi ar tu.... =.= org ja yg rendah.... erk~

Diary of Mine said...

apisv2: salam kenal gak... :)

miss fatihah said...

haha ada mmg ada mcm2 org kt dunia ni ufaa

YUL said...

haha, terbaik, yul suke bce entri nie, ufaa busuk cuma yul je yg wangi! kehkehkeh

Diary of Mine said...

miss fatihah : kan fatihah?? hehehe.... sy pun mcm2 gak... tp mcm2 sy wangi... betul....!! *inesen face*

Diary of Mine said...

YUL : yul tinggi kan??? org rendah.... so sy rendah diri... so saya wangi... so fakta yg sy busuk tu sgt x betul..... :D

marshall mathers said...

salam .....jgn org nye rendah..hehehehehe

Diary of Mine said...

marshall mathers: jgn ar puji~ huhu... tau ar org rendah... =.=

Khairul D' Zaman said...

slm petang, dtg jenguk2 jap ya. sory buah tgn xda. HAHA. folow2 la ya :)

p/s : tak jmpe, agaian, komen box you la. haha

Diary of Mine said...

Khairul D' Zaman: :) hehe... thnx~ da folo da...

KinosKoko said...

yeah..merendah diri tu bagus..tapi jgn melampau..peacee..

ROROI said...

DoM: ini tidak adil!!! hehe

Diary of Mine said...

KinosKoko: yeah... tepat sekali... :P

Diary of Mine said...

ROROI: hahaha... knp x adil lak???? btol ar tu... sapa suh tinggi... :P

Originally created by CIK WANGI