budak budak wangi

Tuesday, November 01, 2011

11 Kenali penyakit melalui jari



assalammualaikum..


asas 5 jari...

jari telunjuk untuk usus....

jari tengah untuk jantung....

jari manis = imuniti

jari kelingking untuk rahim atau tulang belakang...


1. Cuba kamu tgk kat ruas jari2 kamu... ...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya
badan kamu ni penuh dengan racun n toksik... jadi penyakit sembelit mudah kamu hadapi la...

2. kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system
dalaman perempuan kita pulak adalah dengan melihat pada jari kelingking
kita...
.
kalau jari kita meruncing atau bengkok tu, maknanya haid x teratur,
keputihan, senggugut, n berkemungkinan rahim kita jatuh...


3. Kalau tapak tangan berbintik pulak maknanya masalah angin...
siapa yang suka marah2 tu, cuba cek tapak tangan tu... berbintik kot... bab tu suka naik angin n marah2... hehhehe....


4. kalau tangan kamu kerap basah n lembap, maknanya sel sel kanser mudah serang badan kamu.. huhu

5. tengok kuku masing masing..... ada x bentuk bulan sabit yang kaler putih tu?? ada?? kalau ada maknanya hormon kamu x seimbang... huaaaaaaaaaaa... aku la tu... hukhuk....
tapi kalau bulan sabit putih tu just ada kat ibu jari, kamu orang yang sihat....
insyaallah....


jaga kesihatan baik baik k semorang...

assalammualaikum....



p/s : lapar!!!










11 pengomen yang wangi:

Ku Azhar said...

waaa!! upa!! jari kelingking ku bengkok! T_T

fidah adie said...

wohoo..nice entry!dah teliti tgn..suma ok...haha..

aleen aiden said...

aaaa takutnye bace..pasal kanser,pasal rahim jatuh,pasal hormon xstabil..takut!hu3

ROJAK said...

waaaa..bestnya info...dapat dari mana ni?

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

wah bagus ilmu ini. semua boleh rujuk di tangan kalau ada tanda tak sihat sila lah rujuk doktor pulak. Betul kata islam, tubuh badan kita menunjukkan apa yang kita buat atau rasa.

berjalan kaki vs trafik jam

soMEBodY ;P said...

i loikeeeee!! Alhamdulillah belum ada tanda2 ni huhu

ღ nurrul ღ said...

WEE... enrty berguna niehh ! :)
Nurrul nak share boleh ?

BlueiceButterfly said...

~wah...betul ke??tengok jari cepat..:)

Junk said...

gud info sis.. hehe

Bui Junaidi said...

baca entry sambil tengok jari jemari..hehe

alhamdulillah,sihat..*_*

Originally created by CIK WANGI