budak budak wangi

Saturday, July 21, 2012

22 Perkara yang PATUT kita buat semasa bulan Ramadhan!



assalammualaikum readers.
alhamdulillah da sehari berpuasa.
best kan?

so, here goes,,,


WHAT YOU SHOULD DO!


1. MAKAN DAN MINUM - haruslah kannn. nanti lapar pulak! so, jangan lupa sahur, berbuka and moreh okeh? harus dan wajib! makan dan minum di siang hari memang x boleh la kan! kena tanggung sendiri lah..rugi sangat ok.


2. MELEPAK - apa barang lepak kat shopping mall. lepak kat panggung wayang? best? setakat spiderman, baik tgk cicak man.  melepak dengan Allah yang paling best. dengan solat fardu dan solat sunat bukan takat lapangkan otak yang serabut dengan kerja and study ja, pahala pun dapat. banyak lak tu.


3. MENGUMPAT - kalau setakat mengumpat musuh atau crush kamu kamu tu lagi baik mengumpat tentang Allah. cerita dengan semorang sal Allah dan Islam. banyak benda leh di cerita. lagi best. try la. 


4. BERHIBUR - selalu kalau boring ja mesti dengar mp3 and nyanyi nyanyi kan? ce try berhibur dengan bacaan Al-Quran ayat ayat suci. sure x boring da. sumpah x boring. ce try ce try. 


banyak lagi yang perlu kita buat and aku rasa kalau Ramadhan da berakhir semua akan rindu and nantikan Ramadhan seterusnya. tapi kita x tau kita sempat atau x ja kan?

selamat BERPUASA semorang





assalammualaikum



22 pengomen yang wangi:

GBM said...

Setuju dengan awak. Kalau boleh bulan mulia mcm ni.. lebih elok kalo kite habis kan masa yg terluang dengan membaca ayat2 suci Al-Quran. =)

Fikri said...

Salam ramadhan.. Jgn mkn di siang hari. hehe :D

khairul akmal bin azman said...

entry yg bagus!
ufa! i still have ur number
sorry lame lost contact..
wah follower da 1k!

Sasa Al-Sharif said...

semuanya mmg la kena yg baik2. tq ustazah utk peringatannya :)

Nurrul said...

Betul tuh semuanya.. setuju sngt2 ! ! ! :D

Salam Ramadhan dari Nurrul.. puasa penuh taw :)

Cinoi Lavigne said...

Selamat berpuasa. Hopefully dpt buat kumpul byk pahala bulan ni

Kesuma Angsana said...

good one.. salam kenal n dah follow u yek 1008

onie said...

salam ramadhan awokkkkkkkkkkkkk,hiiiiii....

Diary oF Mine said...

GBM: kan? :)

Fikri & Cik Laure Weng: salam ramadhan :)

khairul akmal bin azman: kay, thanks...sokey...kat twitter pun ok.. :)

Sasa Al-Sharif: sy bkn ustazah... :)

Nurrul & Cinoi Lavigne: salam ramadhan :)

N@SIQUE: hehehe..thanks nasiqueeeee

Kesuma Angsana: wah...tq tq... :)

onie: selamat berpuasa onie.... :)

Liza Razak said...

betul tu...mari kita elakkan perkara yang tidak berfaedah di bulan ramadhan yang mulia ini

hazz death said...

tlupa satu lg, jgn busuk2.. aha.. :P

Nurrul said...

Tunggu update terbaru ! :)

*Selamat Hari Raya !

E'in said...

dah nak raya dah.. hehe

ROJAK said...

wahhh masih beraya sakan ke skrg ni...

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

Prince of Noob said...

lamer tak update... update la lagi... done follow u dear - Noob

ROJAK said...

dah nak habis tahun ni cik adik bila nak update

Topik kini said...

Selamat Ramadhan....

Originally created by CIK WANGI