budak budak wangi

Saturday, June 11, 2011

22 if you think you are NOT HAPPY,,, if you think you are ,,,



tajuk touching SCULLY.....(word scully=sekali tu amik dari SOMEONE..xmao bg dia femes... tehehe... )

owh ok, back to the title, berapa ramai kat dunia ni bersyukur SANGAT-SANGAT la dengan apa yang dia dapat??? 
ada memang la ada kan... tapi x ramai... im sure!! 100% sure.....

macam aku sendiri, rasa study ni memenatkan, mau cutiiiiiii jak..... tapi bila da cuti, mau study pla.... haish.... tanda KURANG bersyukur la tu....

just fikir la, berapa ramai yang x dapat study kat luar sana tu.... kalau xmao study, p bagi dorg peluang tu and bagi dorg pla yang study.... BOLEH????


tengok, dorg study kat tanah jak.. xbersyukur lagi??






sama la macam gambar2 lain kat bawah ni... 








kita ni tau mengeluh jak.... panas la, bosan la, xbanyak la, dia ni dapat lebih la, dia ni xpatut dapat camtu la...bla bla bla......

bersyukur suda~
xpayah mengeluh sangat la kann...

tapi, cakap mmg la senang...
wat tu yang susah...
aku sendiri pun camtu gak...
uhukuhuk....

just remember this lah...


Enjoy life, how it is, and as it comes
There are always those who are worse
off than we are.
 There are many things
in your life that will catch your eye, But
only a few will catch your heart…pursue those… 

let us complaint LESS
GIVE more...

okay??


assalammualaikum...


22 pengomen yang wangi:

★ aIsyaH ★ said...

bt0wl...
sng je ckp p ssh nk buat..~
tu la sy..:)

aMiRaH said...

Salam.. hai.. saya follower ke-500.. my lucky num! hehe..anyway~ nice blog~ minat pink erk? hehehe..

Fathiah Hamim said...

okay this is very interesting and useful. kenapa la kita neh tak bersyukur.

khairul akmal azman said...

so bersyukur apa yg dia depan kite yer..hehe..

Mohd Shahir Shamsudin said...

la'in syakartum, la'aziidannakum. jika kamu bersyukur, nescaya aku akan tambahkan nikmat kamu ;)

Fadzmie Mohamad said...

Bersyukur dengan apa yang kita ada, kerana Allah sentiasa memberi apa yang terbaik untuk kita. Yang penting, jangan mengeluh dan terus berusaha. :)

Entri terbaru: tragis

Aemy Shamy said...

Very good entry to rise awareness among us so that we can be thankful for what we have right now. Alhamdulillah.. :)

Tulisan Dari Manjung said...

memang kita patut syukur ngan apa yang negara kita ada hari ni....

Cinoi said...

Mudah jak, bersyukur apa yg ada, don't be grateful, enjoy life.

Tp jgn mudah puas. Try hard to gain more.

Diary oF Mine said...

★ aIsyaH ★ : sama ar kita pun... hehehe

Diary oF Mine said...

aMiRaH : sgt minat pink.. hehe

Diary oF Mine said...

Fathiah Hamim : sifat manusia... :)

Diary oF Mine said...

khairul akmal azman : baiklah incik kay.. hehehe

Diary oF Mine said...

Mohd Shahir Shamsudin : amin.... insyaallah.... :) thanks shahir...

Diary oF Mine said...

Fadzmie Mohamad: betul... setiap kita da di tentu kan takdirnya... kita kena redha and berusaha tuk jd lagi baik... :)

Diary oF Mine said...

Aemy Shamy : alhamdullilah... tq...:)

Diary oF Mine said...

Tulisan Dari Manjung: emm2.... negara kita ni da cukup bagus da... da aman damai... bsyukur ja la kan... :)

Diary oF Mine said...

Miss Y and Her World : thanks... itu peringatan tuk sy gak.. :)

Diary oF Mine said...

Cinoi : thanks... great advice... :)

comeseefirst said...

alhamdulillah,syukur.. dengan nikmat yg kita perolehi selama ni..
thanks utk pringatan :)
kdg2 mengeluh jgk,huhu -_-!
apa boleh buat,stiap org mlakukan kesilapan,terlupa kita diberi nikmat yg melimpah ruah sbnarnya.. :)

Originally created by CIK WANGI