budak budak wangi

Monday, June 13, 2011

28 Traffic traffic traffic





readers~ heyloooowwww.....

aku baru pas blogwalking... ramai bloggers baru yang mula wat blog ni....
or maybe ada blog yang da lama wat but x ramai tau sal blog tu....
so, cam mana mao up kan traffic blog (cara budak wangi... ekhemmmm... aku laaahhh) tu and bagi blog tu di kenali gak la... hehehehe



1. Blogwalking

blogwalking ni mudahkan kamu kamu semua sebarkan link blog kamu kamu kat blog orang lain... kalau yang ada chat box tu, rajin2 la tinggalkan jejak.... kalau blh, g komen skali.... baca gak entry dorg... penat dorang wat entry best best, kamu kamu semua xmau lak baca.... kannnn....



2. Ping blog

apa lak ping blog ni??? emm.... ping blog ni, macam post yang kamu kamu semua da wat, p la promote kat tempat lain.. contoh macam kat group2 bloggers....kat facebook... twitter... kat innit nuffnang... macam2 lagi la leh ping blog kamu kamu semua tu.... aku selalu wat ni... ada blogpost baru ja, terus g promote... bahahaha... ;P



3. Update update kan la blog kamu kamu semua tuuuu...

kalau blog x update, orang lain yang blogwalking or followers kamu mau baca apa kan??? so, update la entry.... :)



4. Wat entry best best

wat la entry sal petua, tutorial, photography, info or macam2 lagi yang orang MEMANG cari....




akhir sekali,,,,,



5. gambar or keyword yang orang search...

haa yang ni semua orang tau ar kan... rename gambar, tajuk blog, entry tu sendiri perlu ada keyword yang di cari orang.... so, orang senang la g blog kamu kamu semua... kan???






okay itu sahaja dari aku... thanks for reading...


wabillahitaufik walhidayah assalammualaikum warohmatullahi wabarakatuh.....









28 pengomen yang wangi:

Anonymous said...

great.thanks for d info.

Anonymous said...

naisss

ken said...

blogging walking is fun :)

teha said...

ooo.. baru tau.. hehe

Cinoi said...

Good info. Rajin2 apdet tp biar berisi apdetnye

Fadzmie Mohamad said...

Paling penting, buat entri best-best. Supaya readers yang datang, akan datang balik, selalu. :)

Entri Terbaru: laman kerajaan akan diserang penggodam anonymous?

Zurina J. said...

Congratz! New Wasaber. Follow all the Wasabers to stay connected among Wasabers. ;)


-krew WSB-

Pink Diva said...

Came to visit you WSB..follow u already long time ago..hehe

Aemy Shamy said...

hello wasaber! nice tips! hehe..btw, follow me back..cheers!! :)

suffer8zine said...

saya boleh memberi sedikit traffic jika awak mahu :)

Diary oF Mine said...

tia @ Ini Kisah Tia: welcome... :)

Diary oF Mine said...

purplelitto: thanks.. :)

Diary oF Mine said...

ken : btol... leh tgk mcm2 jenis blog kan.. :)

Diary oF Mine said...

teha : hehehe.. ye2 je baru tau.. :)

Diary oF Mine said...

Cinoi: btul.... nnti org boring lak baca kan.. :)

Diary oF Mine said...

Fadzmie Mohamad: yes... btul tu.... nda slh lg... hehehe

Diary oF Mine said...

Zurina J. , Pink Diva, Aemy Shamy : hey wasaberr... hehehe

Diary oF Mine said...

suffer8zine : sy mahu... hehehe.. thanks ea... :)

izwanyusof said...

gunakan google analytics dengan webmaster sepenuhnya.. dengan feedburner..

saveqmm said...

wangi...nice info....
wasaber follow arr..
jemput ke blog saya

Diary oF Mine said...

thankx info izwan...

saveqmm... suda g blog kmu... hehehe

MissDza said...

wee ^_^ sangat membantu hihi. Thanx!

samizul.net said...

d(^^,)

Pernah juga suatu masa dulu 'kemaruk trafik' sampai banyak hal terabai terutamanya 'objektif' masa mula2 mau buat blog dulu, ehe.

Apapun, cara pos benda2 best [xsemestinya tutorial, tip n segala tu yg biasanya 'copy-paste'] & rajinkn + mesrakan diri masa b/walking aku paling sokong. Aku ni kejam sket klu b/walking. Yang tinggal komen ja aku komen balik posnya. Yg setakat ucap 'hai' di chatbox tu, aku lawat/bagi trafik camtu ja lah. Muahua3! Kalau ada ramai komen [xtermasuk komen si penulis, ehe3], tu mantop juga tu kan, haha.

Diary oF Mine said...

MissDza : welcome.. :))

Diary oF Mine said...

samizul.net : sma la kita.. pengomen lg di utamakan dr yang peninggal link... eh! ada ka peninggal??? hehehe...

Originally created by CIK WANGI