budak budak wangi

Sunday, March 13, 2011

6 Cara Menghafal Juzuk Al-Quran Dengan Formula Matematik... (MENARIK)


seperti yang kita sedia maklum... (cheh ayat sangat formal jugaaakkkkk)
Al-quran ni kitab untuk orang islam...
Siapa yang da hafaz Al-quran??
Alhamdulillah kalau dah tu...
Kalau belum lagi, rajin-rajinkan la diri tu k... :)

so, hari ni, nak ajar korang cem mna nk hafal juzuk Al-quran guna formula matematik...
post ni just nak share bab terbaca ar sal ni kat blog budak botak
hehehe... 





Meh kita belajar sama-sama k....
 
ok, kalau kamu-kamu semua mao tahu Juzuk 5 tu ada kat muka surat berapa,
just wat camni k...

5-1 = 4
pastu,
 4 x 2 = 8
da dapat no 8 tu, letak lak no 2 kat sebelah jawapan...
so, juzuk 5 ada kat muka surat 82...


Insyaallah betul....
menarikkan???
kalau mao kongsi, kongsi ja la...
xsalah kan kongsi ilmu.... :)

Assalammualaikum....

Click Boleh??

6 pengomen yang wangi:

Anonymous said...

subhannallah....

d_tieah said...

4x2 tu mana dapat? 4 tu kita dapat dari 5-1 kan? Yang 2 tu plak? Dan semua juzuk guna cara ni ke?

Diary oF Mine said...

anonymous... subhanallah.. :)

Diary oF Mine said...

d_tieah:
mmg dapat ngn cara cmni....
kira cem
x=(n-1)2
pastu x tu letak lak no 2 kat belakang dia... fhm x?? hehe

Ckin Kembaq said...

subhanallah..betul la...nak share jugak...

Originally created by CIK WANGI