budak budak wangi

Sunday, July 10, 2011

39 Jangan mao jadi HAKIM sangat la kannnn







Assalammualaikum… sihat kamu kamu semua?? rindu budak wangi x??? hahaha…
Hari ni baru ada idea nak update blog… and seperti tajuk di atas (macam wat karangan bahasa malaysia), and lukisan ku yang cantik itu, mesti ramai da lalui keadaan ni kan???


Kita selalu judge orang based on their look, their behavior, and macam macam lagi lah…. Aku pun camtu gak… contoh cam bila aku tengok orang ni bisik bisik and ketawa ketawa ngan kawan dia, mesti terlintas di hati kecil ku ini yang dorg ni MENGUMPAT…. And macam macam lagi perception lah… sedangkan maybe dorang just berbincang or cerita benda lucu tahap maharajalawak kan???


Lain lain contoh :

  1. Orang tu x pakai tudung, mesti jahat... orang yang pakai tudung ni mesti baik.... (rambut sama hitam,tudung kaler warna warni , tapi hati lain lain tau... x sama semua tu....) 
  2. Team tu menang game, mesti main BOMOH ni!!! (ok, ini sangat outdated la kan... jangan fikir bukan bukan lah) 
  3. Laki ni rapat ngan laki tu, GAY!!! Pompuan tu rapat ngan pompuan ni, LESBI!!! (duh~ jadi aku rapat ngan kucing, aku apakah??? =.=!!!
  4. Patut la blog dia popular, orangnya hensem/cantik... (x semestinya blog dia popular sebab rupa ja.... tengok gak blogpost dia... mesti gempak kan... pembaca suka dengan apa yang dia baca, bukan rupa owner blog.... grown up a bit will ya???)
  5. From my observation, errr ...eh eh.. ko cakap melayu boleh x??? Bajet seyh ko ni... (sorry aku xpandai bahasa inggeris.... tapi apa salahnya cakap b.i kalau tujuan kita mao improve kan???)

So, readers bloggers fellas and whosoever out there, jangan la senang senang judge orang... kita ni x sempurna pun... tah tah orang yang kita judge tu lagi bagus dari kita ni... kan???

Assalammualaikum..  




p/s : aku PENAT!!! 

39 pengomen yang wangi:

YUL said...

ahaha. kalau suke judge perkara yg sedap menyedapkan kita sedap gak aty nie, haha, cm budak busuk. mmg busuk kan? :P

Diary oF Mine said...

ekhem... wangi k... dia tu yg busuk... ahahaha

Siti Khadijah said...

true indeed..keep up ur positive mind..:)..the ppl needs a ppl like u..:)..well done si comel..

Aku Afzal said...

haah mengeluarkan idea untuk buat satu entry sangat memenatkan :)

KeTaM_BaTu said...

jangan mudah menghakimi seseorang..
yang buruk x semestinya busuk.. dan sebaliknya.

jom klik sini...
cara selesaikan button follow yang hilang
pernah tak korang hadapi problem ni...
jangan lupa komen yea..

ABU said...

betul la, ndak bagus bah judge orang suka hati..tekenak diri sendir baru tahu haha..

cik bulan said...

busuk..saya suka yg no.3..kuang2..hahahahahahaha..kalo rapat nga kucing apa lak eyh..tehee~

Aki said...

c Aki suka judge.. contoh
' Wah,kiutnya scorpion ni.. bukan macam tu sugar glider,hodoh.. ^_^.v..'
er,itu kira judging juga ka tu?? Hahaha..

Diary oF Mine said...

Siti Khadijah: ahahaha... sy pun kdg2 fikir negatif gak.... >.<

Diary oF Mine said...

Aku Afzal: ahahaha... xpenat pun fikir sal entry, just penat kemas2 umah... :D

Diary oF Mine said...

KeTaM_BaTu: kan??? xyah fikir kburukan org, fkr kburukan diri dulu. :D

Diary oF Mine said...

ABU: betul tu... nda payah fikir diri tu bagus tul.. :D

Diary oF Mine said...

cik bulan: busukkk... sy pun suka yg tu... ada siapa2 ada jawapan x??? ahhaha

Diary oF Mine said...

Aki: eiy!!!! jgn mao kutuk2 sugi ar... aahahaha... kala jengking tu bhaya... x best!! :D

myhatiku said...

dont judge a blog by its owner lah..aha:D

Kinder Buana said...

betul tu..cam aku nama blog je menjerit..xsemestinya aku suka menjerit..hahaha...arghhhhh!!

hazz death said...

hazz skong tue c aki... hahaha.. best lg kala jengking dr sugar glider... huhu.. "kala jengking sedap klw d goreng...", umm tue bh d kira mnjudge ka tuh?.. sbb hazz blum pnh mkn lei.. tgk jak pnh..huhu =_="

Diary oF Mine said...

myhatiku : correct!!! ahahha... the exact words i guess.. :D

Diary oF Mine said...

Ku Azhar: ku busuk ku!!!

Diary oF Mine said...

Kinder Buana: ahahaha... ok la tu~

Diary oF Mine said...

hazz death: suka tul makan2 ba... makan tu kala jengking si aki... SuGi x blh!! haha

virgo19 said...

sokong entri ni...:D

SheyPull said...

kadang2 kite merasa diri kite nie lebih baik dari org lain..sebab tu la kite mengg=hinaorg lain..:P



JOM singgah blog saya nak...sheypull join contest nih, jom tegok...

Diary oF Mine said...

virgo19: thank you... :)

Diary oF Mine said...

SheyPull: tau xpa... hehehe.... rasa diri perrrrfect sgt.... :P

Gua Tertidur said...

betul tu..ramai gak yg kritik gua kt email..lantak gua la kn nk buat ape..blog gua..:D

Radsmil Nasir said...

feeling nmpk...hik3 ...kta sptutnya alwayz think postive... bgi aq, stiap orang mempunyai cra pemikiran & pndpt yg tersendiri.. jd, kita kna respect cra dorang.. kdg2 kita buat mistake, pada kta betul, pada org slh..

kita sering kata, org tu slalu tegur kita, dan kita rsa annoying..tpi cuba kita renung balik... kita fikir blik pena tak kita bt mcm tu.. itula yg aq ertikan kitaran kehidupan , kna sering melengkapi & memperbetulkan...

renung2 kn & dan selamt beramal ^^..

pnjg pula komen aq nie..

Nur said...

suka post ni . x perlu laa nk kutuk org , pebetolkan diri sendiri dulu . :)

Diary oF Mine said...

@Gua Tertidur : hehee... sabar k incik gua... mybe diorg kritik bab mmg ada yg xkena kot... :)

Diary oF Mine said...

@Radsmil Nasir : wah... aku lak excited baca komen ko rads... :P betul tu... kan hidup umpama roda??? hehehe... kadang orang yg kita cakap2 tu betul... kadang salah... x perfect.... nama pun manusia....

Diary oF Mine said...

@Nur kan nur kan??? hehhe

nowriz said...

betul2... dont judge the book by its cover..

tapi selalu juga terjudge dari luaran tau.. huhhuhu...

Diary oF Mine said...

@nowriz : tu ar pasal... sng ckp, susah wat... huhu....kdg2 ter judge org gak....

Fadzmie Mohamad said...

Saya suka tu kalau ada orang yang saya tidak kenal, datang komen pigi blog saya, judge itu-ini. Saya teringin mau 'makan' dia. Haha.

# dari sabahan, untuk sabahan #

Diary oF Mine said...

@Fadzmie Mohamad : ahahaha... ganas jua mau makan2 org... :D

khairul akmal azman said...

dont judge a book by its cover kan
sowie ufa..kay x le o9 sgt

Diary oF Mine said...

@khairul akmal azman : its okay kay... :D focus study k... thanks comment... :)

khairul akmal azman said...

ok2 ufa2.............!

entry baru

http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/07/jangan-nak-pose-sgt-la-sengal.html

Originally created by CIK WANGI