budak budak wangi

Sunday, July 03, 2011

49 Kawan,Pengyou,Tomodachi,Friends

disebut dalam bahasa apa pun, maksud dia tetap sama...


assalammualaikum... errrr... jangan gelak kuat sangat la kan nampak lukisan yang cantik ni....

ekhemm... berbalik kepada tajuk... aku da hidup kat dunia ni lama da... ada la dalam 20lebih tahun... haha...
aku da jumpa macam2 jenis orang... dapat ramai kawan... even ada kawan yang x pernah jumpa da sekarang, x pernah bertegur da sekarang, x pernah amik tahu sal dorang da sekarang, and macam2 lagi la...

first sekali aku dapat kawan (bukan sedara mara aku la kannnn) kat kindergarten... emm emm.... ramai kawan time tu.. best woohh... xpernah aku rasa sebest itu bila aku boleh membuli dorang.. ehehehe....
eh eh!! pecaya k... aku dulu budak yang sangat active... sampai budak laki pun aku tumbuk... pehhh.. gila kuat aku dulu....

ingat lagi, time aku darjah 1, aku pernah wat hidung budak laki tu berdarah... huh! sapa suh dia kacau aku yang tengah kusyuk belajar (ok aku tipu, kusyuk main ngan kawan aku) .... haa kan da kena... pastu, dia g report kat cikgu... hokolooohhh.. main report2 lak.... (dalam hati takut gak cikgu datang denda) .... tapi cikgu x amik kesah sangat pun... (maybe sebab dengar nama aku??? hahahah) ...

aku da jumpa macam2 jenis kawan....
  • kawan yang BFF betoooollll la.... yang sanggup wat apa ja tuk aku...cheh... mcm aku special sgt kan...
  • kawan yang suka cakap belakang... depan baik, belakang?? macam lakhanat!!
  • kawan yang kawan camtu ja la.. orang tegur, dia tegur... orang x tegur, dia pun x tegur gak...
  • kawan yang lupa kawan...
macam2 lagi la.... kalau aku senaraikan nama kawan2 aku time kindergarten sampai aku da masuk U ni, gila penuh la page ni ngan nama orang... (actually aku x berapa ingat nama2 dorang... nama BFF tau ar... ehehehe)

hey, guys... thanks sebab sudi jadi kawan aku... thank you sangat sangat... x kisah ar kamu kawan dunia sebenar or kat dunia maya ni jak.... sangat terharu ada kawan kawan macam kamu.. hope kamu masih ingat aku??? hehehe... 






owh ya, siapa yang cakap blogging ni orang yang xda life, orang yang xda kawan tuk bercakap tu SANGAT LOSER k.... siapa cakap blogging xda kawan, pendiam semua semua tu??  blogging pun boleh make friend la... ramai da aku kenal ngan blogger k.... dorang OHSEM!!! cakap tu pandang pandang sikit... eheheh...





 assalammualaikum...




P/S : aku benci bila aku menyapu, habuk masih ada... gahhhh! aku penat menyapu tahuuuuu!!!  






49 pengomen yang wangi:

A M E ! said...

jangan lupa untuk check this out ya .

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/07/and-i-chose-these-blogs-for-today-4.html

have a nice day ahead of you . take care .

khairul akmal azman said...

kay nak jd kwn bff la..
sowie ufa..x dpt bw..internet wat hal

Umi Asura Sanusi said...

macam-macam jenis manusia boleh jadi macam-macam jenis kawan kan...

Bui Idzra Ryn said...

kak bui suka ayat p/s tu..kak bui pun benci habuk2..punyalah kita vakum,lap lagi..sesaat lepas tu dh ada balik..

kawan2..baik atau buruk itulah yg menyerikan hidup kita..terima mereka seadanya ok..^_^

myhatiku said...

kite kawan lah:D

Zona Indonesia said...

Bermacam jenis sifat dan karakter teman .. yang paling penting adalah.. cara kita menyikapinya.. :) Peace

Hans said...

ingat ekau tumbuk budak laki masa skrg
rupa2 darjah 1
hahahahaha
yups
blogging pendiam ke?
bukan semua kut
ramai jer riuh
hehehehe

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

hazz death said...

lcu.. n kind a scary la u.. hahaha.. yepz.. dorg yg ckp org ska blogging ni g2 sbb dorng x pndy mw wat blog.. besa la tuh.. :P

tieykah said...

Berkawan itu tidak sama seprti bersahabat

Renung2 kan dan selamat beramal:)

Fadzmie Mohamad said...

Bahahaha. Siapa juga yang kuno betul tu cakap orang yang berblogging ni teda kawan? Forever alone? Kesian juga diorang ni. Kan? :)

izyan yasmin said...

ahaha , like2 :D
ganasnyaa menumbuk .

ABU said...

tumbuk hidong budak lelaki sampai bedarah..penjahat neh..hahahhaa

kotak bulat said...

kwn mmg ad mcm2 jenis..jgn silap pilih kwn dah la kan

alia shahira said...

ganasnyaaaa awkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Asiah Termizi said...

lagu jauh kita pergi, lagi mcm2 jenis kawan yg kita jumpa.

salam singgah!
mari singgah blog sy ye! heeee

Miss Y and Her World said...

dah jumpa pelbagai jenis kawan juga. dan pernah patah hati sebab kawan. betul-betul tragis. hehe ;)

Menangis Di Atas Pelamin

nurfatiha blacky said...

hahaha. ganass betoll.kawan jadi kawan lama-lama jadi lawan. aduiii

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Diary oF Mine said...

A M E ! : thank you.. sumpah terharu... :)

Diary oF Mine said...

khairul akmal azman: kay thanks!! jd my bff tau! hehe..

Diary oF Mine said...

Umi Asura Sanusi: betol tu....kawan ada mcm2 jenis... kena pndai pilih

Diary oF Mine said...

Bui Idzra Ryn: hehehe.. kan kak?? em2... iya betul... kena terima seadanya but kalau blh, tegur la kalau dorg wat slh kan... :)

Diary oF Mine said...

myhatiku : aah tau.. kita kawan la.. hehe

Diary oF Mine said...

Zona Indonesia: iya.. setuju... cara kita menyikapi atau cara kita handle mereka.. hehe

Diary oF Mine said...

Hans: isk.. klau skrg, da lama lebam mata ni kena tumbuk balik..aahah... yep... tau xpa... rmai kot blogger yg riuh.. pepandai ckp blogger ni pendiam.. haha

Diary oF Mine said...

hazz death: iya... msti dorg jeles bila tgk hazz punya blog yg cantik rupawan itu... ehehe...

Diary oF Mine said...

tieykah: yep... kawan n sahabat lain... ssh nk cari org yg betul2 sahabat... :D

Diary oF Mine said...

Fadzmie Mohamad: kan?? klau blh, mao jak public nma dia... ahahha.. tp tu la, kawan kan.. aahaha.. :P

Diary oF Mine said...

izyan yasmin: time budak2... apa pun berani.. ahaha

Diary oF Mine said...

ABU: itu time sy budak la... eleh... dia pun msti lg jaat dlu kan??? ngaku cepat! hehehe

Diary oF Mine said...

khairul akmal azman: nite kay.. hehe

Diary oF Mine said...

kotak bulat : aah... alhamdulillah, masih x silap pilih kawan... :)

Diary oF Mine said...

alia shahira: hahaha... alia, tu time kecik2 la...

Diary oF Mine said...

Asiah Termizi: ehehee.. semakin tua, semakin ramai kita jumpa kan mksudnya tu?? :P

Diary oF Mine said...

Miss Y and Her World: huhu... iya?? cian... sokey... kawan lain ada..

Diary oF Mine said...

nurfatiha blacky: hahaha.. betol... :P

Diary oF Mine said...

Andrik McVean: done following u mister.. :) thanks drop by here...

Aretikz said...

saya mc kecik kak.. jgn tumbuk sya ya? keh keh keh..

shidah2020 said...

wah ! bnyk2 . . pengalaman kan . . :)

Kamarul Azri™ said...

lama tak singgha kat sini,
BFF, erm... dengan blogging la kita dapat ramai kawan kan.. :)

ayie said...

nak menyapu niat mesti ikhlas baru la bersih..hehe..larikk

Ku Azhar said...

upa busuk upa! :D

Diary oF Mine said...

Aretikz: hahaha.. x kisah!!! mau tumbuk jua... :D

Diary oF Mine said...

shidah2020: tau xpa... banyak sgt.. hehee

Diary oF Mine said...

ayie: hahaha... sgt lari dari maksud sebenar post ni!! :D

Diary oF Mine said...

ku azhar : ku busuk ku!!!

Pink Diva said...

be careful in choosing a friend..:)

Diary oF Mine said...

yep... exactly... :)

Originally created by CIK WANGI