budak budak wangi

Friday, August 12, 2011

16 Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke??



cantik x saya?? pakai eye shadow lagi tauuuu


assalammualaikum semua....
sihat?? saya x sihat... (macam ada orang tanya kau) uhuk...
yang x sihat tu, macam biasa makan ubat bila da berbuka nanti k??


kamu pernah x bagi ceramah kat orang lain even orang tu melawan kamu tetap terus bceramah??
huish... kalau aku, xpasti lah boleh x berceramah macam yang girl ni wat... sampai terdiam orang tu...
mao tengok???

click untuk tumbesaran



da baca kan?? hebat kan dia???
tapi tu la... xtau nama dia siapa... banyak sgt liquid paper... hahaha...
dapat kat incik google...

aku bukan la orang yang suka jaga tepi kain orang.. kalau boleh memang x amik kisah pun dia mao pakai tudung or x... tapi pas dia cakap, dakwah itu tuntutan, tersentap gak kejap...
sampai bila mao tunggu kita ni perfect and baik luar dalam baru nak berdakwah kan???
aku pun bukan nya tutup aurat sepenuhnya...
paling susah sekali, pakai stokin...
aurat kaki..
sedangkan aurat perempuan hanya leh nampakkan muka n tapak tangan sahaja..
huhu..
akan di perbaiki...
insyaallah...

sama sama la kita perbaiki diri...
xpayah fikir orang ni masuk syurga orang tu masuk neraka...
kita sendiri belum tentu dapat masuk syurga...
Allah saja yang tahu kan... :)

apa apa pun,
salute ngan dia ni.... hope orang tu dapat la hidayah dari Allah....

amin...


assalammualaikum




p/s : baru pas wat milo tuk shasha.... huhuhu.. dugaan!!!




16 pengomen yang wangi:

Far8 budak baik said...

betol2..baik luar dulu kn..
hehe..tapi yg x bertudung tak semesti nye jahat..
bab ramai kawwan aku yg gitu..baik baik je..
cume x dpt hidayah lagi nk tutup aurat..
=)kita doa jelah kn

asamasin said...

amin...smoge dye mendapat hidayah..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

owhhh ada gak baca kat entry blogger lain.. 2 mggu lepas kot.. huhu..

khairul akmal azman said...

hanya allah je le judge kite..
coz dia yg cipta kita..org len nver say nver!

farah hanim said...

hehe..xkonfirm pon..sbb yg tutp aurt pon,xsemtinye baik sgt kan.kdg2 tutp aurat sbb nak iktu syrat.hehe :D

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hehe~ suke gile ayat hujah nya itu =)

Akulah Pak Lan said...

No komen..yang penting kita jaga diri kita..

Ku Azhar said...

terbaeekk!! pukul dia!! serang! hehehe

raider150 said...

jgn main-main dgn hukum Allah ,apa-apa hal back to agama kita iaitu islam.Kalau dah tak boleh tetap x boleh,sebab apa jadi mcm kurang didikan agama.maaf kan saya kalau ada salah dan silap ya..yg baik dari Allah SWT dan kelemahan,kebodohan dari saya....

aiman said...

Alhamdulillah kalau da ada azam nak bertukar.. hehe

KimiCnoL said...

"kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama islam" sentap habis..hahaha..

Pink Diva™ said...

No ones is perfect. .masuk syurga atau tidak,.itu keputusan Nya. .
Saya masih baru bertudung,banyak lagi mau diperbaiki:-D

Niena Farrah-Hana said...

mununggu insan sempurna tiadalh guru di dunia..
sambil kite ajar, sma gak kite ingatkn dri kite gak.hehe..

hElfiS said...

berilmu betul org yang berdakwah tu..
kata2 dia berisi...^__^

hazz death said...

yep yep, dakwah sket2.. sbb bla kta ingtkn org len, kta sbnrnya cba ingtkn diri sndiri.. (tue bg ak la.. hoho )

Originally created by CIK WANGI